Nytt

Det meldes om amper stemning under markering mot Marrakesh-avtalen foran Stortinget. Ikke bare hadde motdemonstranter møtt opp. Det hadde også representanter for Nordisk Motstandsbevegelse. Et stort politioppbud sørget for at det ikke ble konfrontasjoner.

Etter markeringen ble nynazistene tatt hånd om av politiet og kjørt bort.

Hvis demonstrasjoner mot Marrakesh skal få innslag av nynazister vil det by på problemer for alle som vil arrangere noe tilsvarende.

Nordisk Motstandsbevegelse har nå flere ganger dukket opp og de ryker i tottene på voldsvenstre.

Det var amper stemning, men ble ikke fysiske sammenstøt mellom demonstranter og motdemonstranter under en markering mot FNs migrasjonspakt utenfor Stortinget.

Det var på forhånd varslet en demonstrasjon mot Norges tilslutning til FNs migrasjonspakt. Avtalen skal etter planen sluttføres i Marrakech i Marokko mandag.

I tillegg møtte det opp en rekke motdemonstranter.

– Vi har hatt et bilde av at dette kunne generere en del ordensforstyrrelser, så vi har hatt til dels store politiressurser til stede, både synlige og usynlige, sier politiets innsatsleder Magnus Stranda til den fremmøtte pressen.

I løpet av demonstrasjonen kontrollerte politiet 40 personer, bortviste 23 personer og pågrep én.

Pågripelsen kom som følge av en legemskrenkelse.

Politiet måtte dessuten ta med seg en del av demonstrantene i bil.

– Den grupperingen ble politiet nødt til å følge bort for å avverge et stort slagsmål. De ble tatt med i bil og kjørt bort fra stedet. De var ikke villige til å følge et pålegg fra oss, så vi tok hånd om dem og kjørte dem bort fra stedet, sier Stranda. (NTB)