Nytt

En mann er pågrepet og siktet for drapsforsøk etter funnet av en sprengladning på politihuset på Ski onsdag. Mannen nekter kjennskap til saken.

-Vi visste hvem som sto bak bombetrusselen torsdag kveld, og han ble formelt siktet da. Vi kunne imidlertid ikke gå ut med noe før han ble pågrepet. Det skjedde nå i ettermiddag, sier politiadvokat John Skarpeid til NTB.

Mannen i 40-årsalderen er godt kjent av politiet fra tidligere, blant annet for trusler mot politi og domstol, opplyser Øst politidistrikt i en pressemelding fredag ettermiddag.

– Navnet til vedkommende dukket tidlig opp i politiets etterforskning onsdag, og det ble satt inn store ressurser for å finne ham. Han ble pågrepet i en udramatisk aksjon ved Skedsmo senter i Akershus, skriver politiet.

Nekter skyld

Skarpeid forteller at den siktede mannen har fått oppnevnt advokat John Christian Elden som forsvarer. Elden opplyser til NTB at den siktede ikke har erkjent forholdet.

-Dette er en gammel klient som har et vanskelig forhold til politiet. Han erkjenner ikke ha noe med denne bomben å gjøre, sier Elden til NTB.

Han legger til at politiet så langt ikke lagt fram noen håndfaste bevis som kobler klienten til bomben og sier klienten vil motsette seg varetekt dersom det blir aktuelt over helgen.

Fengslingsmøte mandag

Den siktede vil bli framstilt for varetekt i Follo tingrett mandag klokka 13.00, opplyser politiet.

– Nå må politiet sikre det som sikres kan. Vi kan ikke nå utelukke at det er flere involverte, men vi har ingen andre mistenkte i saken, sier Skarpeid.

Han sier politiet vil gå fram med varsomhet når som de skal gå inn på de stedene som den siktede har disponert.

Politiet har undersøkt ulike moduspersoner som de mistenkte kunne stå bak forsendelsen til politistasjonen onsdag. Den ble blant annet analysert av skrifteksperter og undersøkt for DNA. Politiet har ikke oppgitt hva som ledet til pågripelse av mannen.