Sakset/Fra hofta

Den danske avisen B.T har en tankevekkende story fra et område i Århus med høy innvandrertetthet. En butikk var plaget av tyveri og svinn i stor skala. I stedet for å legge ned, velger butikken å si opp danskene og bare ansette multietniske. Da stanset tyveriene.

Utad høres det fint ut hvis man ser det fra solsiden: De ansatte gjenspeiler befolkningssammensetningen. Men realiteten er at dansker ikke kan jobbe i utsatte yrker i innvandrerdominerte strøk. De møter ingen respekt.

Kim Møller kommenterer:

Mandag kunne TV2 Lorry berette, at en Fakta-butik i Brønshøj så sig nødsaget til at lukket tidligere om aftenen af hensyn til ‘medarbejdernes sikkerhed’. Butikken har gennem længere tid været plaget af tyverier, og personalet har modtaget trusler. BT fortæller historien, og opridser en række butikker med lignende historier.

Bemærk det sidste eksempel. Det er lykkedes en SPAR-købmand at løse den gordiske knude, trods beliggenheden i Hasle. Færre danskere i butikken, færre problemer med områdets beboere, sagde den libanesiske købmand ikke ordret, men det må være pointen. Fra BT.dk – Efter ballade med bøller: Nu lukker Fakta om aftenen.

“Efter at Dansk Supermarked i 2015 drejede nøglen om til Netto-butikken i Hasle i Aarhus, genopstod den som en KIWI-butik, men er i dag SPAR-købmand drevet af købmand Habib Mozien.

Han fortæller, at der ikke længere er problemer i butikken. Der er, som han ser det, ikke flere problemer i hans butik, end der er i SPAR-butikker, som de er flest.

Ifølge ham hænger det ikke mindst sammen med, at personalet afspejler beboersammensætningen i Bispehaven, hvor de fleste har udenlandsk baggrund.

Vi har ansatte med 10 forskellige nationaliteter. Vi er en del af lokalområdet, vi kender området, og det betyder rigtig meget,’ mener han.”