Nytt

Afrikanske migranter i ferd med å klatre over grensegjerdet ved Melilla den 3. april 2014. Foto: Jesus Blasco de Avellaneda / Reuters / Scanpix.

Spanias sosialistregjering har kunngjort at den vil fjerne barberblad-piggtråden på grensegjerdene som omgir de spanske oversjøiske territoriene Ceuta og Melilla, opplyser The Times.

Fjerningen skjer etter kritikk fra hjelpeorganisasjoner, skriver Madrid-korrespondent Graham Keeley. Mange migranter blir skadet av barberblad-piggtråden når de krysser grensen ulovlig under koordinasjon av menneskesmuglere.

Migranter blør etter å ha krysset grensegjerdet ved Melilla. Poenget med barberblad-piggtråden er å avskrekke inntrengere, men den er altså ikke avskrekkende nok. Hva skjer når den fjernes? Foto: Rafael Marchante / Reuters / Scanpix.

Piggtråden skal ifølge regjeringen erstattes av «smarte» sensorer som registrerer bevegelse i nærheten av gjerdene. Men politiet klager over at de ikke har nok mannskap til å håndtere grensestormingene:

“At Melilla where the security is more lax than in Ceuta, it is like an avalanche. It is not an exaggeration,” a police source said. “For the police it is like when you see the shops about to open their doors for sales and there are thousands of people waiting to burst through.”

Vil spanske myndigheter lykkes i å hanskes bedre med menneskestrømmen når det blir litt mindre ubehagelig å klatre over grensegjerdene?

 

Støtt Document

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her.