Mengden av potensielle innvandrere fra Afrika øker. Ikke alle ønsker å ta sjansen på de farefulle sjøoverfartene. Istedet benytter de Marokko som transittland for å komme seg inn i de spanske territoriene Ceuta og Melilla.

54270745_ceuta_melilla

Nytt gjerde på Marokkansk side blir 4,6 meter høyt og med piggtråd mot Melilla. Menneskerettsorganisasjoner har fordømt planene og hevder at arbeidet med de nye barrierene allerede er påbegynt uten offentlig konsultasjon.

potd-immigrants_2872204b

Sitter på gjerdet, enn så lenge – på vei til Europa 

«The government of Morocco has not informed parliament or public institutions of their plans to avoid public outrage,» sa Mr el-Khayari og la til at slike sikkerhetstiltak bare kunne beskrives som «kriminelle, illegale og umenneskelige».

Digging on the foundations has begun alongside the Rostrogordo area at the northern border with Melilla, a zone that in recent months has seen a series of mass assaults by would be migrants attempting to reach Spain.

Moroccan officials have not confirmed or denied the border protection measure.

Last month Spain’s government agreed to spend a further 2.1 million euros to boost security at the borders of Ceuta and Melilla after the surge of illegal crossings.

In March, Jorge Fernandez Diaz, Spain’s interior minister, warned that an estimated 40,000 migrants were camped out in the forests near the borders waiting to cross into the Spanish territories.

Mariano Rajoy, the Spanish prime minister, has urged the European Union to provide more money and resources to help manage the border.

I begynnelsen av mai forsøkte 700 personer å forsere grensen mellom Marokko og Melilla. De svarte med steinkasting da det ble skutt varselsskudd. De satte også fyr på klærne som de kastet mot politet. 140 kom seg over på spansk side.

The Telegraph

Euro Weekly News

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂