Sakset/Fra hofta

Tegning: Karine Haaland.

Erna Solberg. Og alle dere andre som gratulerer Nadia Murad. Dere kan ikke samtidig omfavne og gå i respektfull dialog med religionen som påbyr å voldta henne.

Det er gledelig å se at folk som Denis Mukwege og Nadia Murad får Nobels Fredspris. Oppmerksomhet rettes mot voldtekt av kvinner som en del av krigføring, og omfanget av deres lidelser blir synliggjort.

Samtidig er det uhyggelig å se hvordan de samme som jubler over prisen, samtidig også hyller og beundrer, og ivrer for å gå i dialog med den samme religionen som ikke bare regner kvinner som mindreverdige, men som også oppfordrer til vold, drap og voldtekt av folk fra andre religioner som en del av sitt påbud.

En oppfordring som legitimerte IS’ drap og voldtekt av kvinner fra yezidi-religionen. Som en del av sin krigføring mot «de vantro».

Prisvinner Nadia Murad tilhører selv yezidi-religionen. Det var derfor hun ble utsatt for voldtekt av IS-terrorister. Det er fordi hun overlevde dette og arbeider for å hjelpe andre at hun får Nobels Fredspris sammen med Denis Mukwege.

Erna Solberg. Og alle dere andre som gratulerer Nadia Murad. Dere kan ikke samtidig omfavne og gå i respektfull dialog med religionen som påbyr å drepe og voldta henne.

 

Støtt Document

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Kjøp Sir Roger Scrutons bok “Svindlere, svermere og sjarlataner” fra Document Forlag her!