Angela Merkel og CDU/CSU-koalisjonen faller og faller, og det gjør også regjeringspartner SPD. Alternative für Deutschland, derimot, vokser. Foto Hannibal Hanschke / Reuters / Scanpix

Angela Merkels kristendemokratiske koalisjon faller ytterligere på en ny meningsmåling. Innvandringskritiske AfD kommer på andre plass.

Koalisjonen mellom CDU og CSU får en oppslutning på 27 prosent, ned 2 prosentpoeng fra forrige måling, i en måling som ble gjort av GMS 20. til 26. september.

Alternativ for Tyskland (AfD) øker mest og får en støtte på 18 prosent, opp 2 prosent. Det er foran sosialdemokratene SPD som faller 1 prosentpoeng til 15 prosent.

Støtten til CDU og CSU er det laveste kristeligdemokratene har fått i GSM-målingen siden instituttets målinger startet i 2002.

De grønne øker 1 prosentpoeng til 15 prosent, likt med SPD, og venstrepartiet Die Linke øker også 1 prosentpoeng til 10 prosent. Høyreliberale FDP får 9 prosent.

33 prosent av de spurte svarte at de ikke visste hvem de ville stemme på, klart opp fra 25 prosent i forrige måling.

 

 

Støtt Document

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Kjøp Sir Roger Scrutons bok “Svindlere, svermere og sjarlataner” fra Document Forlag her!