Stadig færre sier de vil stemme på Tysklands konservative regjeringsparti halvannen uke før valget, men det ligger fortsatt an til seier for Angela Merkel.

Det viser en ny meningsmåling utført av gallupinstituttet Forsa.

I målingen sier 37 prosent at de støtter kristeligdemokratene i CDU og søsterpartiet i Bayern CSU. Det er 1 prosentpoeng mindre enn for en uke siden og den laveste oppslutningen på fire måneder.

Likevel har de to høyrepartiene fortsatt et behagelig forsprang på sosialdemokratiske SPD, som får 23 prosent oppslutning på målingen, det samme som for en uke siden.

Hver fjerde velger sier samtidig at de ennå ikke har bestemt seg for hva de vil stemme på den 24. september, noe som ifølge Forsa er en relativt høy andel.

Mens venstreorienterte Die Linke får støtte av 10 prosent av de spurte, sier 9 prosent at de vil stemme på høyrenasjonalistiske Alternativ for Tyskland (AfD). AfD har i dag ingen representanter i nasjonalforsamlingen, men ligger nå de an til å havne langt over sperregrensen på 5 prosent.

Hele 48 prosent av de spurte sier at de vil at Merkel fortsetter som statsminister, mens 22 prosent foretrekker SPD-leder Martin Schulz.

Schulz forlot posten som president i EU-parlamentet for å stille som statsministerkandidat i hjemlandet. Han lå svært godt an like etter at han ble SPD-leder i mars, men siden har sosialdemokratene tapt terreng.

Tyskland har i dag en samlingsregjering som består både av CDU-CSU og SPD.