Nytt

I en meningsmåling som Insa har gjort for Bild, går Alternative für Deutschland (AfD) frem med et halvt prosentpoeng til 17 prosents oppslutning, og er med det Tysklands nest største parti etter unionspartiene CDU/CSU, som får 28,5 prosent, skriver Die Welt.

I den første politiske målingen som er gjort i Tyskland etter at urolighetene brøt i ut Chemnitz som følge av knivdrapet på Daniel Hillig den 26. august, har altså AfD rykket såvidt fra det sosialdemokratiske partiet SPD, som går et halvt prosentpoeng tilbake, og ender på 16 prosent.

SPD og AfD har lenge ligget jevnt, men denne siste målingen bekrefter en trend:

«SPDs posisjon som Tysklands nest sterkeste politiske kraft er i fare», sier Insa-sjef Hermann Binkert.

Koalisjonen mellom de to tradisjonelt dominerende partiene i landet får dermed en samlet oppslutning på 44,5 prosent. Også De grønne begynner å nærme seg SPD, og får ifølge målingen oppslutning fra 13,5 prosent.

AfDs frontfigur Alice Weidel under en debatt i Forbundsdagen den 4. juli 2018. Foto: Hannibal Hanschke / Reuters / Scanpix.

Alice Weidel, som er parlamentarisk leder for AfD sammen med Alexander Gauland, holdt i juni en fortegnelse over utlendingers nylige voldskriminalitet i et frontalangrep på Angela Merkel.

Chemnitz-saken, hvor en syrer og en iraker er anholdt, ser ut til å bekrefte at hun hadde et poeng, og dermed kommer AfD styrket ut av begivenhetenes gang.

 

Støtt Document ?

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.