Nytt

Arkivfoto

Tirsdag åpnet den marokkanske marinen ild mot en hurtiggående motorbåt full av marokkanere underveis til Spania. Båten med de illegale migrantene ble ført av to spanjoler som nektet å stanse da de ble beordret om det. En ung kvinne ble drept og tre andre ble skadet. De som var ombord i motorbåten lå nede og kunne ikke bli sett av besetningen på marineskipet, meldte en talsperson fra myndighetene.

Det er andre gang at den marokkanske marinen resolutt griper inn ved ulovlig migrasjon i Middelhavet.

Den ene pågrepne spanjolen hadde kriminelt rulleblad.  Det spanske nyhetsbyrået Europa Press melder at spanjolene tidligere har blitt pågrepet minst 16 ganger for vold mot kvinner og andre kriminelle forhold.

Marokko sier at de har stanset 54.000 migranter så langt i år fra å ta seg over fra Marokko til Europa. Spania har allikevel registrert mer enn 38.000 ankomster av illegale migranter i 2018, ifølge International Organization for Migration (IOM)

France24

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!