Statsminister Angela Merkel på det ukentlige regjeringsmøtet i Berlin i dag. Foto Hannibal Hanschke /Reuters / Scanpix

Tyske medier stiller spørsmål ved Angela Merkels framtid som regjeringssjef etter at en av hennes nære allierte mistet en viktig posisjon i Forbundsdagen.

– Merkel-epoken går mot slutten, lyder en overskrift på nettsiden til tabloidavisa Bild.

Avisa spør om Merkel vil kunne fortsette som regjeringssjef. Bakgrunnen er at hun tirsdag gikk på et forsmedelig nederlag i Forbundsdagen – den tyske nasjonalforsamlingen.

Merkels nære allierte Volker Kauder mistet posisjonen som parlamentarisk leder for den konservative blokken. Til tross for at Merkel støttet ham til det siste, tapte han avstemningen om vervet.

– Avstemningen har framskyndet Merkels tap av autoritet, heter det i en kommentarartikkel i Frankfurter Allgemeine Zeitung. Også Die Welt antyder at en epoke kan gå mot slutten.

Den konservative blokken i nasjonalforsamlingen består av Merkels kristendemokratiske parti CDU og det bayerske søsterpartiet CSU. Jobben som parlamentarisk leder overtas av CDU-toppen Ralph Brinkhaus.

Han avviser at tirsdagens avstemning var noe stort drama og mener regjeringen og kristendemokratene er kommet styrket ut av prosessen.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.