Borgarting lagmannsrett har mottatt anken fra russiske Mikhail Botsjkarev, som er siktet for ulovlig etterretning i forbindelse med et seminar på Stortinget.

Det bekrefter domstolen tirsdag.

– Det er på dette tidspunktet vanskelig å anslå hvor lang tid behandlingen vil ta, heter det.

Den russiske tjenestemannen Mikhail Botsjkarev (51) ble sist fredag pågrepet på Oslo lufthavn. Han ble dagen etter varetektsfengslet i to uker med brev- og besøkskontroll av Oslo tingrett. Mandag ble det klart at han anket kjennelsen.

Russeren er siktet for brudd på straffelovens paragraf 121 om etterretningsvirksomhet mot statshemmeligheter. Fengslingen er begrunnet med fare for bevisforspillelse og unndragelsesfare.

 

Faktaboks

 

– Fredag 21. september: Den russiske tjenestemannen Mikhail Botsjkarev (51) ble pågrepet på Gardermoen da han skulle reise ut av landet.

– Han hadde vært deltaker på et IT-seminar i Stortinget i regi av Det europeiske senter for parlamentarisk forskning og dokumentasjon (ECPRD). Det var 79 deltakerne fra 34 land på konferansen, i hovedsak administrativt ansatte i parlamenter.

– Under seminaret ble det reagert på at mannen skal ha hatt en underlig atferd mens han befant seg på Stortinget, og PST ble kontaktet.

– Russeren er siktet for brudd på straffelovens paragraf 121 om etterretningsvirksomhet mot statshemmeligheter. Fengslingen er begrunnet med fare for bevisforspillelse og unndragelsesfare.

– 51-åringen er ansatt som seniorrådgiver i departementet for informasjonsteknologi i Det russiske føderasjonsrådet i Dumaen

– Lørdag ble den siktede varetektsfengslet i to uker med brev- og besøkskontroll. Mandag ble det klart at han anker kjennelsen fra Oslo tingrett.

(Kilde: NTB, Aftenposten, VG)