Nytt

En arabisktalende 19-åring er pågrepet mistenkt for å ha voldtatt en lærerinne på en videregående skole i Småland i Sverige. Voldtekten skal ha skjedd i skolens lokaler.

Den siktede skal være elev ved skolen, som ifølge Petterssons blogg og Samhällsnytt er Brinellgymnasiet i Nässjö.

Politiet har holdt kortene tett til brystet og ikke villet gi ut noen detaljopplysninger i saken, hverken om den mistenkte eller hvilken skole det dreier seg om. Onsdag ettermiddag ble imidlertid rettsdokumenter frigitt i forbindelse med at politiet begjærer 19-åringen fengslet.

Voldtekten fant ifølge fengslingsbegjæringen sted i skolens lokaler sist fredag, 14. september, mellom klokken 12.50 og 13.30. Eleven skal ha presset lærerinnen inn i et klasserom eller et annet rom på skolen og deretter ha voldtatt henne.

Den mistenkte er en statsløs araber, født 1999, som har behov for tolking på arabisk, fremgår det av Eksjö Tingsrätt B 1490-18. At han er statsløs kan bety at det blir umulig å utvise ham etter en eventuell dom.

Faksimile av häktningsframställan fra Eksjö tingsrätt.

19-åringen ble i juni 2016 dømt for vold i forbindelse med butikktyveri, skriver Samhällsnytt. Hovrätten frikjente ham i desember samme år for butikktyveriet, men opprettholdt dommen for voldelig motstand. Han er også kjent for politiet for narkotikakriminalitet, dokumentforfalskning og ulovlig bilkjøring.

Brinellgymnaiset har tidligere vært omtalt blant annet for omfattende narkotikahandel på skolens område.

Siktede ble pågrepet mandag, har vært i forhør og sitter fengslet hos politiet i Nässjö. Onsdag ettermiddag bekreftet jouråklagare Klas Lööf at siktede begjæres varetektsfengslet, skriver Nyheter Idag.

Fengslingsmøtet finner trolig sted torsdag.

Mistenkte nekter straffskyld.

 

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

 

Støtt oss

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

Les også