Nytt

Foto: Midi Libre / Twitter.

En 32 år gammel mann er arrestert av fransk politi etter han han i 01:30-tiden natt til fredag kjørte inn i en folkemengde utenfor en bar ved navn L’Instant T i Nîmes – som ligger i den sydlige regionen Occitanie, ikke langt fra Montpellier.

To personer ble lettere skadet av påkjørselen.

Øyenvitner sier til AFP at mannen ropte «Allahu akbar», skriver Le Figaro.

I fravær av sikringstiltak kunne den menneskelige kostnaden ha blitt høyere:

Føreren, som kjørte en hvit Peugeot, ble stanset av barrierer mot angrep. Han ble så arrestert av politiet. Han var allerede kjent for sikkerhetsmyndighetene, ifølge en lokal radiostasjon.

32-åringen skal imidlertid ikke ha vært flagget som en sikkerhetstrussel. Politiet etterforsker hendelsen som en villet handling, men ikke som terror.

Påkjørselen i Nîmes er den tredje hendelsen i sitt slag i Frankrike denne uken. Mannen fra sist natt sies å ha vært mentalt forstyrret.

Akkurat den karakteristikken kommer nå så hyppig i forbindelse med slike angrep at noen franske politikere beskylder politiet for å kamuflere islamistangrep, skriver The Times.

Fransk politi er tilsynelatende vel vitende om at det langt fra er vanntette skott mellom islamisme og psykiatri:

A national police report that was leaked to the media this week said that mentally unfit men were committing acts under the influence of Islamic State group propaganda. Nearly a third of the perpetrators of acts classified as terrorism suffered from psychiatric difficulties, the report said.

Som mange andre tilfeller kan tyde på, virker det altså som om veien er kort til jihad for mentalt ustabile muslimer som ikke finner seg til rette i Vesten. De som ønsker å anrette skade, har et stort og voksende reservoar av kandidater å ta av.

 
 

Støtt Document 😊

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Les også