Nytt

Det stemmes i Rinkeby i Stockholm søndag. Foto Ints Kalnins / Reuters / Scanpix

Moderaterna i Filipstad har anmeldt mulig valgfusk etter opplysninger om at menn kontrollerte hva kvinner stemte i valget.

Gruppeleder for Moderaterna i Filipstad Ulf Söhrman har i helgen forsøkt å anmelde valgfusk til Valmyndighetens epostadresse, men siden etatens nettsted har ligget nede i lange perioder er han usikker på om anmeldelsen er mottatt.

– Det är den enda helgen de behöver jobba ordentligt på Valmyndigheten, men det har inte funkat, sier en skuffet Ulf Söhrman til Nyheter Idag.

Han vil at myndigheten skal se på flere svakheter i ved hemmeligholdet rundt valget. Det skal ha forekommet at menn med innvandrerbakgrunn har bestemt hva kvinner skal stemme. «Klantänkandet gör härmed sin entré i valarbetet», skriver Moderaterna i Filipstad på sin facebookside.

– Det har varit generellt så att invandrarkvinnor har haft män som dirigerar hur de ska rösta, säger Ulf Söhrman vars fru jobbar som funktionär och ska ha sett det med egna ögon.

Socialdemokraterna ble størst

I noen tilfeller skal valgfunksjonærene ha sagt ifra, men det har mennene gitt blaffen i.

– Det är också risken då att när man har mycket kvinnliga funktionärer i de här sammanhangen så bryr sig inte invandrarmännen om vad de säger. Det är ju deras sätt att tänka, lite grann. De dirigerar sina egna kvinnor och sedan bryr de sig inte om vad de kvinnliga funktionärerna säger heller.

I sitt facebookinnlegg skriver M i Filipstad også om ett tilfelle der en person skal ha ropt ut et partis navn i et valglokale, som for å gi beskjed til en større gruppe hva de skulle stemme. Partiet skal ha vært det som fikk flest stemmer i Filipstad, sier Ulf Söhrman.

Klart største parti ved valget til kommunfullmäktige i Filipstad ble Socialdemokraterna med 43,2 prosent.

Les også