Nytt

Mollie Tibbets og den siktede Cristhian Bathena Rivera.

Hele Amerika har i ukevis vært engasjert i hva som kan ha skjedd med den 20 år gamle studenten Mollie Tibbets som sist ble sett da hun la ut på en joggetur i Brooklyn, Iowa, en liten by på 1.500 mennesker.

Uttallige oppslag har vurdert ulike muligheter for hva som kan ha skjedd. Men jo lenger tiden gikk, jo dårligere ble oddsene for at hun ville bli funnet i live.

Tirsdag kom svaret: Politiet har siktet Cristhian Bathena Rivera, 24. De har overvåkingsbilder av ham. Han skal ha plaget Tibbets og hun skal ha truet med å ringe politiet.

Rivera er illegal innvandrer. Nok en illegal innvandrer som begår drap. Spørsmålet om innvandring er øverst på dagsorden i USA, slik migranter er det i Vest-Europa. Trump har gjort stengning av grensen til sin første prioritet. Demokratene har gått i motsatt retning. De ønsker at de ulovlige innvandrerne skal få bli og at flere skal få komme.

At det var en illegal innvandrer som drepte den livsglade jenta er svært dårlig nytt for Demokratene. Dette var et skoleeksempel på hva Trump snakker om.

Han kommer garantert til å snakke om hennes skjebne på folkemøtet i Virginia i natt.

Tibbets forsvinning ruver langt mer i vanlige folks bevissthet enn en skattesak mot en eller annen tidligere Trump-medarbeider i Virginia.

Tibbets-saken viser hva som er galt med amerikansk innvandringspolitikk, vil mange mene. Drapet er nettopp det som Trump tar opp, igjen og igjen.

Det partiet som går inn for å nedlegge grensepolitiet, ICE, slik mange Demokrater gjør, kan få det tungt ved valget i november.