Mandana Amini. Foto: Privat

Iransk-fødte Mandana Amini føler seg sviktet av Stefan Löfven og Socialdemokraterna – nå vil hun stemme på Sverigedemokraterna.

Etter å ha stemt Socialdemokraterna hele livet, gir Mandana (46) i valget 9. september sin stemme til Jimmie Åkesson og Sverigedemokraterna, sier hun til VG, som har møtt henne og andre beboere i bydelen Frölunda i Göteborg.

Folk i bydelen er preget etter at nærmere 100 biler mandag kveld ble påtent og utsatt for hærverk i Göteborg-området, mange av dem i Frölunda.

– Kan dere skjønne at folk her er redde og føler seg sviktet av dere i Socialdemokraterna, og nå ser seg om etter politiske alternativer?

Mandana Amini tar raseriet ut på partimedlemmene ved Socialdemokraternas valgbod:

– Hadde noen sagt til meg for fem år siden at jeg skulle stemme på Sverigedemokraterna, hadde jeg ikke tatt dem i hånda. Men det er ingen lover og regler her. Dere har sviktet oss!

Amini mener Sverige av i dag er et helt annet land enn det landet hun ankom i 1987.

– Før kunne jeg være ute så lenge jeg ville, uten å tenke på det. Men nå tør jeg ikke å oppholde meg ute lenger enn klokken 20 på kveldene, i frykt for ungdomsgjengene som terroriserer nabolagene våre, sier hun.

Kan påvirke valget

Politiet mistenker at gårsdagens angrep, hvor maskerte menn gikk systematisk til verks på en rekke biler med bensin, molotovcocktailer og steiner, var koordinert.

Flere spekulerer i det politiske utfallet av angrepet som skjedde mindre enn fire uker før valget.

Sverigedemokraternas leder Jimmie Åkesson fastslo tirsdag at politiet ikke har kontroll på situasjonen, og foreslo å sette inn militæret.

To personer er arrestert mistenkt for ildspåsettelse, skriver Gøteborgs-Posten.