Foto: Sean Adair (Twin Towers i New York 11. september 2001) og Christof Stache (Mounir El Motassadeq under rettssaken i Hamburg 12. februar 2003) / Reuters / Scanpix.


 

En marokkansk mann som ble dømt for medvirkning til terrorangrepet i USA 11. september i 2001 løslates fra fengsel, ifølge tyske medier.

Mounir al-Motassadeq sitter fengslet i Tyskland der han har sonet en straff på 15 år. Han skulle etter planen løslates i november, men blir løslatt en måned tidligere under vilkårene at han sendes til Marokko.

Nå 44 år gamle Al-Motassadeq var medlem i en gruppe radikale arabiske studenter i Hamburg som planla terrorangrepet. Han bodde i en leilighet eid av Mohammed Atta som styrte et av flyene under terroraksjonen.

44-åringen ble dømt til 15 års fengsel for medlemskap i en terrororganisasjon og medvirkning til drap på de 246 personene om bord i flyene som fløy inn i World Trade Center.

(©NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂