Tavle

Leserne vet lite om hvordan det er å sitte «ved spakene». Derfor noen ord om umulige valg. Mediene har systematisk unnlatt å dekke en globalisert verden. De foretrekker ideologiske føringer om hvordan verden bør være.

Det gjør at vi hver morgen sitter og er overveldet av stoff. Husk dette lesere som lurer på hvorfor ikke deres tips blir fulgt opp!

Alle medier bruker pushvarsler. Det gjør det lett å oppdatere seg om morgenen. I dag var det Telegraph som fortsetter å rulle opp Jeremy Corbyns antisemittisme. Barnebarnet til Corbyns gamle venn, Tony Benn, skriver at Corbyn er ved å forvandle Labour til et institusjonalisert antisemittisk parti.

Det har vært en strøm av artikler i Spectator og Telegraph om voksende antisemittisme i Storbritannia, og Labour er blitt «vehicle», dvs et sted hvor antisemittismen får gro og vokse.

Dette er Storbritannia, Aps søsterparti.

Som vi vet norske medier og partier snakker ikke stygt om hverandre. En slik dose  virkelighet vil kunne forstyrre fordøyelsen. Det er bedre å spare indignasjonen til hatet på høyrefløyen.

Slik oppstår en fragmentert og splittet virkelighet. Vår oppgave er å forsøke å sy den sammen slik at den blir intelligibel og gir mening. Man må ha kunnskapen for å gjøre verden meningsfull. Når norske medier heller ikke gjør den jobben, blir det mye på tallerkenen.

Mer Storbritannia: Boris Johson skriver at Danmark er frisinnets land, men at et niqab-forbud ikke er veien å gå. Han mener at det ikke er statens oppgave å blande seg opp i hvordan folk går kledt.

Det som før kunne passere som willful ignorance, er det ikke lenger. Johnson vil ikke forstå hva det handler om. Det han kommer med er ikke annet enn en apologi for sharia-bekledning. Niqab er ikke et vanlig plagg.

New York Times forsvar for en rasistisk ny lederskribent, Sarah Yeong, er en øyeåpner: De sparket en annen ansatt i februar som hadde skrevet litt for skarpe ting om gays og Blacks. Men om hvite kan man si hva som helst.

Det oppsummerer status for radikaliseringen av amerikanske liberale. I norske medier vil man aldri sette på trykk at the Grey lady har sagt at en form for rasisme er Ok, den mot hvite. Norske medier er del av samme ideologiske spor. Hvis det er et tilfelle som litt for tydelig drar klærne av den de sympatiserer med, snur de seg bort.

Men det er samme trend i VGs dekning av halal-hotellet for kvinner i Tyrkia. Den litt fnisende, «dette er morsomt»-holdningen slår bena under alt avisen ellers måtte skrive om æresvold.

Det vi ser er oppløsningen av den liberale orden og tankesystem slik vi har kjent det. De liberale gir Trump skylden for å ha ødelagt liberaliteten. Men det begynner å bli overtydelig at det er de liberale selv.

Hva kan vi si: Hang on! Ikke gi opp. Fristelsen til å bli apolitisk og gå i indre eksil er der.

Hvis du skal holde deg orientert, og forstå hva som foregår, er du nødt for å lese Document. Det er avhengighetsskapende.

 

 

Støtt oss

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.