Nytt

Mandag 23. juli skjøt drepte Faisal Hussain 10 år gamle Julianna Kozis og 18 år gamle Reese Fallon i Toronto. Hussain skjøt og skadet ytterligere 13 personer. På dette tidspunktet i etterforskningen er det ingen forbindelse mellom Hussain og nasjonal sikkerhet, uttalte Public Safety Minister Ralph Goodale.

«At this stage, based on the state of the investigation, which is led by the Toronto police service, there is no connection between that individual and national security,» Public Safety Minister Ralph Goodale said.

Førstte bilde som er offentliggjort av Faisal Hussain

Men andre er ikke så sikre og en kilde fortalte CBS News at Faisal Hussain hadde oppsøkt websider for IS og kan ha uttrykt støtte til jihadistene.

A law enforcement source told CBS News that Faisal Hussain visited Islamic State of Iraq and Syria (ISIS) websites and may have expressed support for the terrorist group. They were looking into whether Hussain may have lived at one time in Afghanistan and possibly Pakistan, the source said. There is no indication that Hussain was directed by ISIS to carry out the attack.

IS har, ifølge Reuters, onsdag «tatt på seg ansvaret» for jihadangrepet i Toronto.

Faisal Hussains familie har uttrykt sin forferdelse og sier at han led av «alvorlige mentale utfordringer» som inkluderte psykose og depresjon. Medisinering hadde ikke hjulpet, sa de.

«While we did our best to seek help for him throughout his life of struggle and pain, we could never imagine that this would be his devastating and destructive end,» the family said. «Our hearts are in pieces for the victims and for our city as we all come to grips with this terrible tragedy. We will mourn those who were lost for the rest of our lives.»

Faisal Hussain bodde sammen med sine foreldre og søsken. Politiet har ikke gitt noen informasjon om hvor Hussain fikk skytevåpenet fra. Canadas våpenlover er strenge og ble strammet inn ytterligere etter masseskytingen i 1989 da Marc Lepine drepte 14 kvinner før han begikk selvmord på Montreals Ecole Polytechnique college. Det er nå ulovlig å besitte et uregistrert håndvåpen eller noen som helst form for flerskuddsvåpen. Canada krever også våpentrening, en personlig risikodeklarasjon, to referanser, melding til ektefelle samt sjekk av rullebladet.

Toronto er Canadas største by og har lenge vært stolte av å være en av verdens tryggeste byer. «Vi var så vant med å bo i en by hvor ting som dette ikke skjedde», sa Torontos borgermester John Tory.

«We were so used to living in a city where these things didn’t happen,» the Toronto mayor said. «This is an attack against innocent families and our entire city.»

The Mirror   Reuters  CBS

Støtt Document ?

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.
Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!