En mann som har vært varetektsfengslet i ti dager for drapstrusler mot journalister og en samfunnsdebattant, er løslatt. Siktelsen mot mannen opprettholdes.

Han ble løslatt onsdag etter et avhør.

– Vurderingen er at det ikke er fare for bevisforspillelse, og derfor løslates han. Men etterforskningen fortsetter, og den vil ta tid, sier kommunikasjonsrådgiver Siv Alsen i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til NTB.

Den siktede er en muslimsk oslomann i 30-årene. PST betegner truslene, som skal være framsatt i eposter sendt til journalister i to ulike mediehus og en muslimsk samfunnsdebattant, som svært grove. Innholdet går ut på at det skal skytes inne på medieforetakene, og at journalister skal drepes, ifølge PST.

I tillegg skal det ha blitt framstilt drapstrusler mot en muslim som har stått fram som homofil.

Mannens forsvarer, advokat Mette Yvonne Larsen, mener imidlertid at hennes klient er sterkt imot terrorisme og trusler som virkemiddel, og mener mannen kan ha blitt hacket.

– Han kan dokumentere at han har befunnet seg andre steder, mens IP-adressen hans har blitt brukt. Det styrker mistanken om at noen har hacket min klient, sier Larsen til NTB.

– Når PST først ba om fire ukers fengsling, bare fikk ti, og så selv valgte å løslate ham etter avhør, sier det kanskje noe om styrken i PST sin sak, legger hun til.

Mannen er siktet for brudd på straffelovens paragraf 117. Strafferammen er seks års fengsel.

 

 

Støtt Document

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!