Somalieren er tatt minst 24 ganger på like mange måneder – nå er han siktet for grovt ran.

Trekker man fra tiden han har sittet inne, er er den 29 år gamle mannen fra Somalia nede i en ny påtaleunnlatelse hver 3. uke i snitt, skriver Drammens Tidende.

Den første fengselsstraffen de siste to årene kom 28. februar i fjor. Det som følge av trusler mot offentlig tjenestemann, onanert foran en politibetjent, kommet med drapstrusler mot dørvakter og ansatte hos Frelsesarmeen samt oppbevaring av to store kjøkkenkniver på legevakta, for å nevne noe. Straffen ble fem måneders fengsel.

Den andre dommen kom sju måneder senere – 27. september i fjor. Da ble han dømt for å ha kastet en stålflaske i ansiktet på en kvinne samt revet ned flere butikkhyller.

Flertall i Drammen kommune ønsker stans av flere flyktninger med ikke-vestlig bakgrunn

Men før han hadde påbegynt soningen av den andre dommen, ble han løslatt. Etter løslatelsen gikk det to måneder før politiet mente det var nødvendig å varetektsfengsle ham.

Da var han siktet for å ha begått et grovt ran ved bruk av vold. Dette skal ha skjedd i Lier. Han ble for øvrig i 2021 dømt til fengsel for blant annet vold mot en togkonduktør, samt drapstrusler og forulempning av en ambulansearbeider.

Tidligere har mannen fortalt om rusproblemer og svært dramatiske opplevelser i barndommen i Somalia, hvor begge foreldrene hans skal ha blitt drept.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.