Skjermdump fra Facebook.

Tanketomhetens iboende ondskap avslører seg selv med jevne mellomrom. Sist ut er det svenske generalkonsulatet i Jerusalem, som med en eid mubarak-hilsen demonstrerer åndsfraværelse og et forvitret verdisyn.

Hilsenen ble ledsaget av en tegning av en familie på fire, der mor selvsagt bærer hijab. Det i seg selv representerer neppe en rotekte, svensk verdi, skjønt utviklingen der til lands de siste årene kan få en på andre tanker. Verre er det med hijab på den lille jenta. Her løper man ekstremistenes ærend og støtter (under-)bevisst opp om den patriarkalske islam-kulturens syke tanke om seksualisering av kvinnekroppen.

Protestene haglet (takk og pris!), innlegget er nå fjernet fra generalkonsulatets hjemmeside, og vi er blitt servert de vanlige, intetsigende unnskyldningene som denne:

Bilden har väckt mycket reaktioner, vilket inte var vår avsikt. Vi valde därför att ta bort bilden. Generalkonsulatet arbetar för att främja mänskliga rättigheter samt för att stärka kvinnors och flickors ställning och deras möjligheter att hävda sina rättigheter.

Langt mer interessant hadde det vært med en redegjørelse om hvorfor akkurat dette bildet ble valgt. Dukket aldri tanken om at at hijab generelt og hijab på småjenter spesielt er noe som ikke er forenlig med vestlige verdier som likestilling opp?

Og tror du generalkonsulatet husket å legge ut en hilsen om «Glad Midsommar» forleden dag? Neida…