Sophia Lösche. Foto: Tysk politi.

 

Etter en rekke drap på jenter og unge kvinner begått av utenlandske menn i tiden etter 2015, rystes Tyskland nok en gang av samme type ugjerning.

For selv om det ennå ikke er stadfestet offisielt, tyder alt på at den 28 år gamle Sophia Lösche fra Amberg i Bayern, en student ved universitetet i Leipzig som har vært savnet i en drøy uke, er blitt drept av en 41 år gammel marokkansk lastebilsjåfør og firebarnsfar identifisert som Boujemaa L.

En rekke tyske og internasjonale medier forteller historien: Det var den 14. juni at Sophia sist ble observert i live ved en bensinstasjon langs motorveien ved Schkeuditz, Sachsen. I 18-tiden fikk hun haik med en lastebil på vei til Nürnberg, ikke langt fra hennes bestemmelsessted.

Før hun steg inn i lastebilen, sendte hun fra seg en SMS med registreringsnummeret på kjøretøyet, en detalj som viser at hun kanskje forstod at det hun gjorde ikke var helt uten risiko.

28-åringen kom uansett aldri frem dit hun hadde tenkt seg, og det var nettopp registreringsnummeret som gjorde det forholdsvis enkelt å spore opp lastebil og sjåfør. Sistnevnte ble da også arrestert av spansk politi i Andalusia idet han var på vei til Marokko.

Liket av Sophia ble etter den anholdte sjåførens anvisninger funnet delvis forbrent og med spor etter vold i nærheten av en bensinstasjon ikke langt fra Bilbao. Tyskland har begjært 41-åringen utlevert, hvilket forventes kun å være en formalitet.

Saken har skapt politiske bølger i Tyskland allerede før det er offisielt bekreftet at den døde kvinnen er Sophia L, som de tyske avisene kaller henne i samsvar med sedvanen der til lands.

For mens deler av høyresiden bruker hennes triste endelikt som et eksempel på konsekvensene av multikulturell naivitet, har familien til Sophia, som selv var innvandringsliberal SPD-aktivist og hadde gjort frivillig arbeid for «No border kitchen» på Lesbos, tatt til motmæle: Voldsmannens nasjonalitet har ingenting å gjøre med hans handlinger, og Sophia ville ikke ha ønsket noen rasistisk heksejakt, erklærer de i et åpent brev.

Men gitt situasjonen på bakken og det politiske klimaet i Tyskland er erklæringen forgjeves, selv om marokkaneren ikke er migrant. Til det er nordafrikaneres kriminelle overrepresentasjon i Tyskland altfor sterkt fastslått.

 

Støtt oss

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!