Fem personer er skutt og såret i en skyteepisode på åpen gate nær politihuset i Malmö. 15-20 skudd skal ha vært avfyrt. Politiet har sendt store ressurser til stedet.

– Det lät som minst 15-20 skott från ett automatvapen, sier Jonatan Burhoff som bor i nærheten til Aftonbladet.

Det er uklart hvor alvorlige skadene er. Så langt er ingen pågrepet i saken.

– Vi har satt in omfattande resurser på det här och har gått upp i stabsläge. Vi har en avspärrning runt brottsplatsen och en vid entrén till akuten, sier politiets talsmann Stephan Söderholm.

Ifølge Aftonbladet ble mennene skutt da de kom ut av en internettkafe.

Politiet ble varslet klokken 20.13 i kveld. Politiet har sperret av Drottninggatan i Malmö sentrum. Det er også utplassert politi ved mottakelsen på sykehuset i byen, dit ofrene er brakt.

Politiet vil ikke ut med nærmere detaljer om hva som har hendt og hvem som er skutt, men sier det ikke er grunn til bekymring for publikum.

Alle de sårede er menn, og politiet jobber for å identifisere dem. Så langt er det ingen mistenkte i saken, men den etterforskes som drapsforsøk.

– Skyter man mot folk på åpen gate, så er det ikke snakk om noe annet enn drapsforsøk, sier Söderholm.

– Jag hade fönstret öppet, så hör jag hur det smattrar, riktigt högt. Det lät som minst 15-20 skott, och som att det kom från ett automatvapen, säger Jonatan Burhoff.

När Jonatan tittar ut genom fönstret för att se vad som hänt hör han skrik.

– Folk skrek något av det jävligaste. Då fattar jag direkt att något allvarligt har hänt, säger Jonatan Burhoff.

På gatan ser han hur privatpersoner bär in skjutna personer i bilar, för att så fort som möjligt föra dem till sjukhus.

– Det är ju precis vid polisstationen, så de kom otroligt snabbt. Det var ett tiotal polisbilar och nu hör jag helikopter också, säger Jonatan Burhoff.

 

Støtt oss

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!