Kaveh på scenen i Stensbergparken fredag kveld. Foto: Hans Rustad

– Er det noen kristne her? – Er det noen jøder? – Føkk jøder! Slik lød det fra scenen da den kjente rapperen Kaveh opptråde på en utendørskonsert i Stensparken midt i Oslo fredag kveld. Det gikk noen sekunder før han la til: «Kødda».

Men det var ingen som lo. Tvertimot var det flere som reagerte.

Konserten i Stensparken var del av en matfestival med musikk. Den var alkoholfri med mange barn. Bydelsadministrasjonen var ansvarlig. Kaveh opptrådte og alt forløp normalt. Inntil han plutselig smalt til, uten foranledning:

– Er det noen kristne her? Er det noen jøder? Føkk jøder!

Ordene ble hengende i luften, før Kaveh forsøkte å ta det ned: Kødda.

Men det var ingen som lo.

Document kontaktet en av de ansvarlige for arrangementet, Stine Brekstad, som bekrefter at det var Kaveh, men vil ikke kommentere uttalelsen.

Kaveh.

Kaveh Kholardi (23) beskrives av Wikipedia som en «norsk rapper, låtskriver, artist og produsent (sistnevnte under aliaset Platinum K) fra Grünerløkka, Oslo.»

I 2010 slapp Kaveh sin første låt «Boblejakka si». Minialbumet «Hjertet kommer først» (2013) ble nominert til Spellemannsprisen i kategorien Årets nykommer. Kaveh har turnert i Norge og spilt under bransjefestivalen By:Larm flere ganger.

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!