Dansk påtalemyndighet har reist tiltale i en sak som trolig vil sende sjokkbølger gjennom gjengmiljøet i København, skriver dansk TV 2.

Den danske regjeringen har skjerpet lovene på slik måte at gjengmedlemmer blir straffet ekstra hardt.

Ikke mindre enn 15 medlemmer av gjengen Loyal to Familia (LTF) er tiltalt for drapsforsøk mot i alt seks medlemmer av den rivaliserende gjengen Brothas.

De risikerer fengsel på livstid (ikke tidsbestemt) – alternativt 20 års fengsel.

– Det er en meget omfattende sag med 15 tiltalte, og det er en meget grov sag. Særligt drabsforsøget på de fem ledende medlemmer af den rivaliserende bande, sier aktor i saken, Tomas Hugger, til TV 2.

Folketinget vedtok i fjor at straffen kan dobles hvis kriminaliteten er begått i en gjengkonflikt.

Aktor Tomas Hugger legger ikke skjul på at han vil legge ned påstand om lange straffer:

– Som udgangspunkt står vi med et dobbelt drabsforsøg, der kan give dobbelt op på straf. Så vi vil gå efter særdeles hårde straffe, hvis de bliver dømt. Men mere konkrete kan vi ikke blive endnu.

For kort tid siden ble et høytstående medlem av LTF idømt 20 års fengsel for drapsforsøk på to tilfeldige syklister på Nørrebro i København. Tre andre personer var også i livsfare da han avfyrte 11 skudd.

I tillegg til lange fengselsstraffer risikerer tre av de tiltalte å bli utvist fra Danmark. De 12 øvrige er danske statsborgere.