Bildet Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund (SSU) valgte å fjerne fra nettet. Med på bildet er også distriktsleder Aida Birinxhiku (i hvit skjorte) og lengst frem i midten SSU Hallands valgleder Anton Karlsson. De øvrige utgjør styret.

Sveriges svar på AUF, SSU, hadde valgt nytt styre i sitt lokallag i Hylte, og la ut et bilde av styret på Facebook. Ett døgn senere ble bildet fjernet etter «alltför många hatiska kommentarer», ifølge SVT.

– Det var en helt oskyldig bild men i kommentarerna uttrycktes alltifrån sexuella anspelningar till hets mot folkgrupp, sier Anton Karlsson, kasserer og valgleder for SSU Halland, som selv er med på bildet.

Lørdag fikk bildet stor spredning på sosiale medier, etter at mange personer «hjemmehørende langt ut til høyre på den politiske skalaen» hadde spredd det videre på Facebook, skriver SVT.

Kommentarfeltet «översvämmades av rasistiska kommentarer och personangrepp», heter det videre i Sveriges Televisions rapportering.

(skjermdump, SSU Hallands facebookside)

«Det märks att SSU gör skillnad i Halland», skriver SSU (Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund) som kommentar til bildet av fremtidens politikere – et bilde helt dominert av afrikanske menn. To av de tre med lys hud på bildet er ikke medlemmer av styret.

Anton Karlsson hevder han ikke kan forstå at bildet av mennene vekker reaksjoner.

– Jag ser ingen anledning till varför medelålders män ska dela vidare, hata och säga att vi är den misslyckade framtiden i Sverige, sier han til SVT.

Saken vil bli politianmeldt, sier Karlsson.

SVTs reporter spør empatisk: «Hva føler du nå?»

– Det känns hemskt att bilden sprids i grupper som bara har som uppsåt att trycka ner och förtala. Påhopp som dessa bidrar till att jag och de andra på den här bilden inte vill synas offentligt och på så sätt missa chansen att vara med och påverka. Det blir en inskränkning av demokratin, sier Anton Karlsson.

At et sosialdemokratisk partis ungdomsforbund har valgt et styre bestående av kun menn, synes ikke å affisere hverken sosialdemokratene i SSU eller statskringkasteren Sveriges Television.

Men det er vel ikke så farlig.

Man har jo til de grader fylt den viktigste kvoten.

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!