Det er ikke bare i britiske byer at sex-grooming av mindreårige jenter er blitt et stort problem. Også i Nederland avdekkes det at småjenter blir lurt inn i sex-trafficking. Ofte er det en «loverboy», som de kalles der, som lokker jentene til forelske seg i dem. Jentene blir filmet uten at de vet om det og seksuelle bilder og filmer blir brukt som pressmiddel til å introdusere «venner» av kjæresten som nye sexpartnere. Deretter følger prostitusjon hvor jentene blir sendt på rundgang.

Avisen Algemeen Dagblad beskriver hvordan mennene så sier at hvis jenta kan fremskaffe tre venninner så skal hun få fem færre menn å ha sex med per dag. Dette har vi også sett i Storbritannia, hvor enkelte av jentene i rettssakene fortalte at de hadde blitt utsatt for det samme rekrutteringspresset.

De fleste overgriperne av dette slaget har innvandrerbakgrunn skriver den nederlandske avisen Algemeen Dagblad. Avisen hadde kontaktet sosialarbeidere, politiet og eksperter og opplyser at mennene hovedsakelig kommer fra Marokko, Tyrkia, De nederlandske Antiller og Romania.

Marijke van Overveld i det nederlandske politiet uttaler: “Det er snakk om rundt 1400 mindreårige ofre hvert år». Hun sier at prosessen fra forføringen av jentene til utpressingen begynner er gått ned fra flere måneder til under to uker.

ad.nl  voiceofeuropa

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!