9. september 2014 aksjonerte politiet mot 29 Lime-butikker over hele Østlandet. Her ved Lime-kjedens hovedkontor i Jens Bjelkes gate i Oslo, hvor flere aktører i nettverket ble pågrepet.

To ledere i Kjøpmannshuset, som er eid av Norgesgruppen, ble mandag siktet i Lime-saken for medvirkning til alvorlig arbeidslivskriminalitet.

De to er siktet for medvirkning til falsk forklaring til offentlig myndighet, medvirkning til dokumentforfalskning og hvitvasking, skriver Dagens Næringsliv.

Politiet foretok mandag en ransaking på Norgesgruppens hovedkontor, skriver VG.

– Vi foretok en større innhenting av elektronisk materiale som ligger lagret på Norgesgruppens servere. Dette er materiale som må gjennomgås grundig, og det må sees i sammenheng med det betydelige beslaget vi allerede har i Lime-komplekset, sier politiadvokat Andreas Lund til VG.

Ifølge DN mener politiet at de to siktede har hatt kjennskap til mye av den alvorlige kriminaliteten som skal ha pågått i Lime-kjeden over flere år.

– Arbeidslivskriminalitet er en stor utfordring for samfunnet og svært komplekst å etterforske. Vi tar dette på alvor, og prioriterer å etterforske denne typen saker, sier Lund.

9. september 2014 ble Lime-kjeden raidet av politiet. I alt 13 personer ble tiltalt for omfattende menneskehandel, sosial dumping, skattesvik og andre former for økonomisk kriminalitet. Rettssaken ble avsluttet i desember 2016, kraftig forsinket, og dom er ikke ventet før nærmere sommeren.

De to siktede lederne avviser straffskyld.

– De siktede stiller seg uforstående til at de har begått kriminelle handlinger. De har i flere år samarbeidet tett med politiet for å bidra til etterforskningen av Lime-saken. Dette vil de fortsette med for å besvare spørsmål politiet måtte ha, sier Kjøpmannshusets toppsjef Ole Christian Fjeldheim i en uttalelse, ifølge DN.