Sylvi Listhaug intervjues av VG. En undersøkelse viser at svært få journalister ville gitt sin stemme til Frp dersom det var stortingsvalg i morgen. 

Én av tre journalister ville stemt SV eller Rødt hvis det var stortingsvalg i morgen, mens under 3 prosent ville gitt sin stemme til Frp, viser en undersøkelse.

Undersøkelsen er utarbeidet av Nordiske Mediedager og ble tatt opp i perioden 6. mars til 12. april. 542 journalister svarte på spørsmålet om hvilket parti de ville stemt på i et stortingsvalg, og resultatet ble presentert under avslutningen av Nordiske Mediedager i Bergen fredag.

SV får 21,0 prosent av journalistenes stemmer og er det partiet flest ville stemt på dersom det var stortingsvalg i morgen. Arbeiderpartiet kommer som en god nummer to med 20,8 prosent, mens Høyre ville fått stemmer fra 16,6 prosent av journalistene.

Rødt er i vinden og ligger og vaker rundt sperregrensen på meningsmålingene. Blant journalistene får partiet en oppslutning på hele 11,8 prosent. Venstre får 8,5 prosent av stemmene, mens Miljøpartiet De Grønne får 7,9 og Senterpartiet 7,2 prosent.

Svært få journalister ville altså gitt sin stemme til Siv Jensens Frp – kun 2,8 prosent. Knut Arild Hareides KrF scorer ikke mye bedre – 3,0 prosent. Sekkeposten andre partier og grupper ender opp med 0,4 prosent.