Kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande (V) som onsdag åpnet Nordiske Mediedager i Grieghallen i Bergen, kan konstatere at oppslutningen om Venstre blant norske journalister er høyere enn i befolkningen for øvrig. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Hvis norske journalister hadde fått bestemme, ville SV, Rødt og MDG hatt en oppslutning på 46,4 prosent. Bare 1,8 prosent av journalistene støtter Frp.

Det kommer fram i den årlige medieundersøkelsen som ble lagt fram under Nordiske Mediedager i Bergen, melder Journalisten.

Årets partiundersøkelse blant norske journalister viser nok en gang at et overveldende flertall støtter venstresiden. Men også MDG gjør det godt. I fjor sa 7,9 prosent av journalistene at de ville stemme på partiet. I år er det 13,3 prosent.

Regjeringspartiene Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og KrF går kraftig tilbake og har en samlet oppslutning på 23,3 prosent. Det er en nedgang på 7,6 prosentpoeng fra 2018.

Undersøkelsen, som gjennomføres av Nordiske Mediedager hvert år, viser følgende tall (endring fra i fjor i parentes): Ap 22,3 (+1,5), Sp 7,1 (-0,1), Høyre 13,3 (-3,3), Frp 1,8 (-1), SV 21,1 (+0,1), KrF 2,5 (-0,5), Rødt 12 (+0,2), Venstre 5,7 (-2,8) og MDG 13,3 (+5,4).

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂