Nytt

Grunnleggeren av partiet «̛Islam», Redouane Ahrouch. Stillbilde: observations citoyennes / YouTube.

 

Et fundamentalistisk islamsk parti som ganske enkelt bærer navnet «Islam», stiller til valg i 28 kommuner i regionene Vallonia og Brussel i forbindelse med lokalvalgene i Belgia i oktober, skriver landets største avis Het Laatste Nieuws (HLN).

«Islam» så dagens lys i 2012, og fikk ved lokalvalgene samme år to folkevalgte representanter i kommuner i Brussel-regionen: Redouane Ahrouch i Anderlecht og Lhoucine Ait Jeddig i Molenbeek – et smertelig velkjent islamistisk problemområde. Partiet, som tar sikte på å omgjøre Belgia til en islamsk stat med sharia-lover, ble stiftet av den samme Ahrouch, som i sin tid også var med å grunnlegge en av de første sjiamoskene i den belgiske hovedstaden.

HLN skriver at «Islam» i forbindelse med kommunevalgene i oktober blant annet tar til orde for at menn og kvinner skal sitte adskilt på bussen.

Blant kampsakene ved kommunevalgene i 2012 var halalkjøtt i offentlige kantiner, muslimske helligdager og forsvar av hijab i skolen, og så snart partiet fikk folkevalgt representasjon, ble det stadig klarere at dets mål er et samfunn styrt av Koranen – intensjoner som også har fått andre politikere til å lufte tanken om ikke partiet er frihetsfiendtlig og bør forbys.

Blant de mest kritiske stemmene er statsråd for asyl- og migrasjonssaker Theo Francken (N-VA), som sier han føler avsky for «Islam», og hans partifelle Safai Darya, som selv vokste opp i Iran og aldri trodde hun skulle bli nødt til å bekjempe sharia i Belgia.

Kanskje det er i ferd med å bli klarere at sivilisasjonens bevarelse er et prosjekt som krever både vedlikehold og kamp. Større klarhet forutsetter muligens at man forstår hva sivilisasjonen består i.

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!