Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum krever at Stortingets behandling av EUs tredje energimarkedspakke blir utsatt.

Stortingets behandling av norsk tilslutning til EUs tredje energimarkedspakke må utsettes, krever Senterpartiet.

Partiet har lenge ment at Norge ikke kan si ja til pakken, som betyr norsk tilslutning til EUs energibyrå Acer.

Senterpartiet fremmet onsdag et forslag om at saken i Stortingets energi- og miljøkomité blir utsatt, og Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum advarer mot at Stortinget fatter et vedtak de folkevalgte ikke ser rekkevidden av. Han understreker at LO denne uken sa nei til norsk tilslutning til pakken nå.

Vedum viser til at det ikke er foretatt noen grundig analyse av de langsiktige konsekvensene av at Norge slutter seg til Acer. Sp er urolig for at Norges råderett over egne kraftressurser blir svekket når Norge underlegges et overnasjonalt regelverk.

– I et så viktig nasjonalt spørsmål kan vi ikke godta en slik hasteprosess som regjeringen legger opp til, sier Vedum.

Energi- og miljøkomiteens to proposisjoner i saken skal avgis torsdag. Den tredje proposisjonen, fra utenriks- og forsvarskomiteen, avgis 19. mars, før saken etter planen skal behandles i plenum 22. mars.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂