Oslopolitiets innsatsleder Hanne Nordve på jobb. Foto: Øyvind Thuestad

Politihøgskolen opplever en liten nedgang i søknadstall. De er likevel fornøyde og viser til en historisk høy andel kvinnelige søkere.

48 prosent av årets søkere er kvinner. Det er en rekordhøy andel, ifølge Politihøgskolen.

– Vi er glade for at kvinneandelen blant søkerne er så høy. Tradisjonelt sett har jo politiutdanningen vært mannsdominert, men i løpet av de siste årene har vi sett at politiutdanningen tiltrekker seg stadig flere kvinner, sier Ann-Lisbeth Framaas, seksjonsleder for seksjon for opptak og rekruttering.

Totalt 4.706 personer har søkt om å komme inn på Politihøgskolen neste skoleår. Det er 168 færre enn i fjor, og det er også en nedgang i søkere som har politiutdanning som førstevalg. I 2017 hadde 3.763 søkere Politihøgskolen som førstevalg, noe som er 365 flere enn årets antall.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂