Foto: osloskolen.no

 

Natt til mandag 12. februar ble Haukåsen skole på Haugerud i Oslo øst utsatt for et omfattende hærverk, skriver Dagsavisen. Hele 31 store glassruter i inngangspartiet og en glassgang er knust.

Vi fikk melding fra renholdspersonalet mandag morgen. De meldte om mye glasskår. Det viste seg at hele 31 store glassruter var knust, sier rektor Merete Skolla til Dagsavisen.

Haukåsen skole er en skole for multifunksjonshemmede elever. Skolen har 83 elever og ligger på Haugerud, øst i Oslo. Skolen har både gymsal og svømmehall, som leies ut på søndager. Hærverket antas å ha skjedd søndag kveld.

For skolen er hærverket også et stort økonomisk tap.

Vi må ut med rundt 300.000 kroner i egenandel. Så det er kostbart hærverk. Dette er penger vi heller vil bruke i undervisningsrettede tiltak, sier rektor.

Saken er politianmeldt. Politiet opplyser til Dagsavisen at de ikke har noen spor å gå etter, og at saken derfor vil bli henlagt.

 
 

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂