Nytt

«Vestkantskoler skjermet for kameraovervåking», skriver Aftenposten. 26 Oslo-skoler har kameraovervåkning, men ingen av er på vestkanten av byen. Derimot er det 24 østkantskoler og 2 sentrumskoler hvor man har ment det nødvendig å installere kameraer for å beskytte bygningene utenom skoletiden.

– Min første tanke er at Oslo er en delt by også når gjelder bruk av overvåkingskameraer i skolen. Og jeg lurer på hva som finnes på Oslo øst som ikke finnes på Oslo vest og som må overvåkes, sier lektor og forfatter Simon Malkenes.

Ja, det lurer vi også på. Kanskje leserne kan hjelpe oss? Hva er det som finnes på Oslo øst, men som ikke finnes på Oslo vest?

Skolebyråd i Oslo, Tone Tellevik Dahl, sier at kameraene er i bruk på skoler som er utsatt for hærverk og andre kriminelle handlinger.

– Vi overvåker ikke elevene, men utearealene etter skoletid. Det er da kameraene settes på, forklarer hun.

Er det fremdeles mangel på fritidsklubber på Oslo øst? Aftenposten forsøker å få flere i tale om hvorfor disse kameraene er satt opp:

Assisterende direktør i Utdanningsetaten i Oslo, Dag Hovdhaugen, vil ikke bekrefte funnet.

– Når det er satt opp kameraer er dette for å sikre bygningsmassen når det ikke er folk på skolen, skriver han i en epost.

«Vil ikke bekrefte funnet»! Ojoj, dette er ikke noe «funn», men fakta. Hva er det egentlig Dag Hovdhaugen er så redd for å bekrefte? At det er forskjell på folk(et)? At det faktisk kan bekreftes at det forekommer mer hærverk på skolene i Oslo øst enn i Oslo vest? Er det brennbart? Er vi er nødt til å unngå selv slike banale fakta for at ingen skal føle seg støtt eller krenket?

Dagsavisen slet, akkurat som Aftenposten, med å finne en overskrift hvor ingen på Oslo øst kan føle seg uthengt:

dagsavisen

«Østkanten overvåkes aller mest». Men vestkanten overvåkes jo ikke!

Denne overskriften er nesten enda mer fornøyelig enn Aftenpostens vinkling som litt fornærmet antyder at vestkantskolene ikke blir overvåket slik de burde.

Aftenposten