En muslimsk menighet i Växjö har søkt tillatelse til bønneutrop. Kommunen fastslår at man kun vil vurdere lydnivå og hyppighet, og ser ingen grunn til å skjelne mellom bønneutrop og isbilen.

Stiftelsen Växjös muslimer har levert søknad om bønnerop en gang i uken fra moskeen i innvandrertette Araby i Växjö, melder P4 Kronoberg.

Imamen: – Vi er ikke her på besøk

– Jag tror att det är bra för integrationen. Det blir en bekräftelse av religionsfriheten. Muslimer är inte på besök här i Växjö, vi bor här, har imamen Ismail Abu Helal sagt til SVT.

Det er miljö- och hälsoskyddskontoret i Växjö kommune som skal vurdere lydnivået på utropene.

Miljø- och helseverninspektør Henrik Ohlin sier at man kommer til å kontrollere lydstyrken og hvor ofte utropene skjer.

– Vi kollar om ljudnivåerna är höga eller låga och om det är ofta. Och om de kan vara en olägenhet, en negativ påverkan på vår hälsa, säger Henrik Ohlin, miljö- och hälsoskyddsinspektör.

Kommunen bryr seg ikke om hva som ropes.

– Vi gör ingen skillnad på om det är böneutrop eller om det är glassbilen, säger Henrik Ohlin, miljö- och hälsoskyddsinspektör, till P4.

I Stockholm er det allerede gitt en lignende tillatelse til bønneutrop.

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂