Nytt

I Borås i Sverige har lokalpolitikerne strittet imot dannelsen av en muslimsk friskole. Men initiativtakerne gikk rettens vei og nå skal det presses igjennom. Muslimsk skole skal de få de enten de vil eller ikke. Kammarrätten har gitt Föreningen islamiska skolan grønt lys. Kommunalråd Malin Carlsson er skuffet:

– Det är klart att vi är besvikna att vi inte fick rätt, sier Malin Carlsson (S) kommunalråd i Borås.

Föreningen islamiska skolan driver allerede Römosseskolan i Angered. De skriver på sin nettside at en muslimsk skole handler om at elevene skal få tid til å be, få halal-slaktat kjøtt, å ha arabisk som ekstraspråk i tillegg til at man naturligvis har islamundervisning.

– Men framförallt handlar det om att eleverna skall känna sig stolta över att vara muslimer och att de vill medverka i samhället, sier rektor Abdirizak Waberi.

I dommen kommenterer Kammarrätten:

”Vid en helhetsbedömning anser kammarrätten att kommunen i det aktuella fallet inte förmått påvisa att risken för ökad segregation innebär sådana negativa följder på sikt av föreningens etablering att ansökan om huvudmannaskap ska avslås”.

En fantastisk dårlig vurdering å tro at en muslimsk skole ikke øker segregeringen. All erfaring fra Storbritannia viser at dette i høyeste grad øker segregeringstakten.

Borås by kommer til å anke dommen, sier Malin Carlsson.

Ønsket er stort om eget parallellsskolesamfunn i Norge også:

SVT

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!