Younes Boutaliss rømte til Marokko etter knivstikkingen. Foto: Politiet

Younes Boutaliss (23) som er siktet for drapet på 20 år gamle Arvin Taravaty på Ellingsrud i september i fjor, innrømmer å ha påført ham knivskader på halsen.

Men Boutaliss nekter straffskyld. Det går fram av en fengslingskjennelse fra Oslo tingrett, skriver VG. Mannens forsvarer, Jan-Christian Kvanvik, sier hans klient erkjenner å ha utført vold, men ikke at han hadde forsett om å begå drap.

23-åringen, som er halvt norsk og halvt marokkansk, ble internasjonalt etterlyst da han flyktet til Marokko etter hendelsen på grunn av frykt for politiet og represalier fra kriminelle.

Mandag forrige uke ble Boutaliss varetektsfengslet på ny, på grunnlag av at retten mener det foreligger unndragelsesfare.

Politiadvokat i Oslo, Sturla Henriksbø, sier mannen allerede i første avhør innrømmet å ha «rispet» Taravaty med kniv.

– Han legger ikke skjul på at det var han som var gjerningsmannen og holdt kniven, men han tar ikke ansvar for drapet, sier Henriksbø.

Ifølge politiadvokaten er saken nesten ferdig etterforsket.

Det var 7. september i fjor at Arvin Taravaty ble knivstukket i halsen og overkroppen. Voldshendelsen skjedde rett ved T-banestasjonen og senteret på Ellingsrud. 20-åringen ble lagt inn på Ullevål sykehus med livstruende skader, og døde to dager senere på sykehuset. Boutaliss ble etterlyst internasjonalt etter drapet.

Younes Boutaliss er tidligere kjent av politiet, han er blant annet dømt for vold to ganger tidligere. Vet ett av tilfellene brakk han et ben i ansiktet på en butikkansatt som nektet å selge ham snus på grunn av mangel på identifikasjon, ifølge en domsavsigelse i Oslo tingrett.

I januar i fjor ble han tiltalt for å ha kjøpt og oppbevart hasj.