Nytt

Younes Boutaliss ble internasjonalt etterlyst etter drapet. Foto: Politiet

Tirsdag starter rettssaken mot 24-åringen som er tiltalt for drapet på 20 år gamle Arvin Taravaty på Ellingsrud i Oslo i fjor høst i Oslo tingrett.

Taravaty ble knivstukket i halsen og overkroppen ved T-banestasjonen og senteret på Ellingsrud 7. september i fjor. 20-åringen ble innlagt på Ullevål sykehus med livstruende skader og døde to dager senere.

Arvin Taravaty ble stukket til døde på Ellingsrud i fjor.

I avhør har den tiltalte 24-åringen innrømmet å ha rispet Taravaty med kniv. Han har erkjent at han har utøvd vold, men ikke at han hadde fortsett om å begå drap.

– Han er veldig lei seg for det som skjedde, og ikke minst utfallet av det. Han har aldri hatt til hensikt å drepe, sier mannens forsvarer Jan Christian Kvanvik til TV 2.

Internasjonalt etterlyst

Kvanvik har tidligere uttalt at drapet skjedde som følge av en situasjon som kom ut av kontroll.

Den tiltalte ble etterlyst internasjonalt med navn og bilde etter drapet. 16 dager etter drapet ble han pågrepet på Gardermoen.

I tiden fra hendelsen ved Ellingsrud T-banestasjon til han ble pågrepet på Gardermoen skal han ifølge politiet ha oppholdt seg i Marokko. Tiltalte er en kjenning av politiet.

Video som bevis

Blant bevisene er en overvåkingsvideo fra åstedet som gir et godt bilde av hendelsesforløpet.

Det er satt av fire dager til rettssaken. I løpet av disse dagene skal totalt fem åstedsvitner forklare hva de har sett, skriver TV 2.

Statsadvokat Kari Buvik ønsker ikke å gå inn på hendelsesforløpet eller hva de mener har vært motiv for knivstikkingen.

– Dette er selvsagt en svært alvorlig sak. Det er en drapssak der det er benyttet stikkvåpen. Men jeg ønsker ikke per nå å gå inn på bevisføringen i saken, sier Buvik til kanalen.

 

Les også