Masud Gharahkhani.

Nyvalgt innvandringspolitisk talsperson i Arbeiderpartiet, Masud Gharahkhani, varsler at partiet vil stramme inn asylpolitikken.

Innvandring var den viktigste saken for velgerne ved årets stortingsvalg. Men bare 15 prosent mente Arbeiderpartiet hadde best politikk på feltet.

Under valgkampen ble ledelsen kritisert for å ikke ønske å snakke om innvandring og vek unna debatter med Sylvi Listhaug  – og det var bevisst. 

– Jeg har hørt at noen mener vi ikke var til å kjenne igjen, men la meg derfor være tydelig på at vi ikke ønsker en liberalisering. Ap skal tørre å ta innvandringsdebatten, og velgerne skal vite hvor de har oss og vite hvilke linje vi har, sier Gharahkhani til ABC Nyheter.

Han ønsker at Ap skal vinne stemmer på partiets innvandringspolitikk.

– Jeg ønsker å bidra til at Arbeiderpartiet blir en dominerende stemme i innvandringspolitikken. Jeg mener det er viktig at vi er tydelige, at folk er trygge på hva vi står for og at vi skal føre en innvandringspolitikk som har legitimitet i det norske folk.

Nå skal Gharakhani og et eget utvalg stake ut kursen for en ny innvandringspolitikk. Utvalget skal være klar med sitt arbeid i august.

– Vi setter igang en prosess med ny innvandringspolitikk, og verken Sylvi Listhaug eller SV er interessante. Vi skal finne den sosialdemokratiske innvandringspolitkken, og jeg mener det er tre punkter som er viktige at vi tar tak i. Det ene er at vi skal ha en asyl- og flyktningpolitikk som fører at vi kan håndtere integreringen. Vi kan ikke ta imot flere enn vi klarer å integrere. Kvoteflyktninger er det mest rettferdige.

– Vi kan ikke ta imot flere enn vi klarer å integrere. Kvoteflyktninger er det mest rettferdige. Det andre er hele diskusjonen om ressursbruken. I Sverige brukte de mer penger på asylinnvandrere enn UNHCR bruker på all verdens flyktninger. Er dette virkelig humant, rettferdig eller solidarisk? Til slutt bør Norge ikke ha en mer liberal politikk enn sammenlignbare land, sier han.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂