Steve Bannon beklaget søndag at han har uttalt seg negativt om Donald Jr og Jared Kushner og kalt deres møte med den russiske advokaten i juni i fjor for «upatriotisk» og «forrædersk».

“My comments about the meeting with Russian nationals came from my life experiences as a Naval officer stationed aboard a destroyer whose main mission was to hunt Soviet submarines to my time at the Pentagon during the Reagan years when our focus was the defeat of ‘the evil empire’ and to making films about Reagan’s war against the Soviets and Hillary Clinton’s involvement in selling uranium to them.

“My comments were aimed at Paul Manafort, a seasoned campaign professional with experience and knowledge of how the Russians operate. He should have known they are duplicitous, cunning and not our friends. To reiterate, those comments were not aimed at Don Jr.

Men hvis adressaten var Manafort, må spørsmålet bli: Hvorfor sa ikke Bannon dét? Sinnet mot Bannon ble utløst av at han brukte de ordene som demokratene har forsøkt å henge på Trump-temaet i over et år.

Manafort har tjent penger på å være en «gun for hire» for Putin-allierte Janukovitsj. Det samme gjorde Tony Podesta, som eide Podestad Consulting sammen med broren John, som var valgkampleder for Hillary.

Bannon kommer med en ganske knusende innrømmelse mot slutten:

“I regret that my delay in responding to the inaccurate reporting regarding Don Jr has diverted attention from the president’s historical accomplishments in the first year of his presidency.”

Ingen tviler på at Bannon støtter Trump politisk. Men han har vært løsmunnet. Allerede mens han satt i Det hvite hus ble det ymtet om at han var en av dem som lekket. Den forsinkede beklagelsen er ikke nok til å gjenreise tilliten.

Steve Bannon Issues Statement: My Support Is ‘Unwavering’ for Trump and His Agenda

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.