Nytt

Jonas Gahr Støre ordlegger seg på en måte som åpner for at Trond Giske kan måtte trekke seg som nestleder. Han sier kritikk også er en advarsel. Dermed antyder at det som er avdekket kan få konsekvenser for Giskes posisjon.

– Det å gå ut med offentlig kritikk mot en nestleder er både en kritikk og en advarsel, sier Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre.

– Det er ikke ro i Arbeiderpartiet nå, og det skjønner jeg, sa Støre til pressen i Stortingets vandrehall fredag formiddag.

Han legger til at Giskes tillit er svekket og at han ikke har mye å gå på.

– Det er klart at det rammer inn grenser for hva som er akseptabel oppførsel fra ham, sier partilederen.

Torsdag kveld ble det kalt inn til et hastemøte i sentralstyret der Støre skulle orientere om saken. Støre sier ingen uttrykte mistillit til Giske under møtet.

Støre sier Giske har opptrådt på en måte som er kritikkverdig, men han har ikke bedt nestlederen om å trekke seg fra vervet.

Torsdag sa både Giske og Støre at de er forberedt på at det kan komme flere saker. (ntb)

Støre har fått med seg at Giskes opptreden i Dagsrevyen torsdag ikke var nok til å dempe situasjonen. Han stilte selv i 21-sendingen, men uten å tilføre noe særlig. Det må ha gått opp for Støre at det å gå god for Giske uansett hva som måtte komme, er en uholdbar posisjon, både for ham selv og partiet.

Støres ord i vandrehallen er første gang han åpner for at Giske må gå.