Nytt

En far fra El Salvador bærer sønnen sin, og sammen med en annen migrant prøver de å komme seg på et tog på vei mot grensen mellom Mexico og USA. Bildet tatt nær Mexico City 1. juni 2015. Foto: Edgard Garrido / Reuters / Scanpix

President Trump varslet i sommer at han ville senke antallet asylmigranter USA tar imot fra Obamas 110.000 til 45.000 per år. Nå viser det seg at tallet synker betydelig kraftigere enn beregnet.

Nye tall fra amerikanske myndigheter viser at antallet ulovlige grensepasseringer fra Mexico er på sitt laveste på 45 år.

The number of refugees entering the U.S. has plummeted since President Trump lifted a four-month ban on admissions.

Only 3,108 refugees came to the U.S. in October and November, the first two months of the new fiscal year. The Obama administration admitted 18,300 refugees in the same period last year. The new numbers represent a dramatic 83 percent drop.

Trump restarted the refugee resettlement program in October. A month earlier, he lowered the annual refugee admission cap from 110,000 to 45,000, the lowest level on record.

At the current rate, it’s unlikely the Trump administration will approach that number.

Andelen muslimske asylmigranter har sunket fra 40 prosent under Obama til nå 10 prosent under Trump. Innreiseforbudet Høyesterett godkjente mandag vil trolig senke muslim-andelen ytterligere.

The limits on refugees are in addition to Trump’s broader travel ban on people from several countries. Trump promised during the presidential campaign to “stop the massive inflow of refugees” to protect the country from terrorists.

Presidenten kan glede seg over at immigrasjonsjonspolitikken hans er vellykket:

Sikkerhetsdepartementet (Department of Homeland Security) skriver i en pressemelding at antall arrestasjoner ved grensen har sunket med 25 prosent det siste året. Antall arrestasjoner grensepatruljen har gjort er nå på laveste nivå siden 1971.

Samtidig har myndighetsorganet som iverksetter arrestasjoner og utsendelse av ulovlige immigranter økt sin innsats kraftig det siste året. På årsbasis har antallet arrestasjoner økt med 25 prosent.

Mesteparten av økningen har kommet etter at Trump ble innsatt som president – uten at U.S. Immigration and Customs Enforcement (ICE) har fått de økte bevilgningene som Trump har bedt Kongressen om.

– Vi ser nå hvordan vi lykkes bedre med å sikre grensene våre, som et resultat av presidentens støtte til våre ansatte og tjenestemenn ute i felt, sier Elaine Duke i en uttalelse. Hun er konstituert statsråd i Sikkerhetsdepartementet.

– Vi er svært bekymret for utviklingen de siste månedene med økningen i antall barnefamilier og enslige mindreårige som forsøker å komme over grensen, sier Ronald Vitiello, som er fungerende sjef for U.S. Customs and Border Protection.

– Vi er også svært bekymret for en betydelig økning i smuglingen av hard narkotika, som heroin og kokain, over grensen. Denne smuglingen øker som regel i takt med ulovlige grensepasseringer, sier Vitiello.

 

FOX News: Refugee admissions tumble after Trump lifts ban

NRK: Færre ulovlige innvandrere til USA