Nytt

Politiet i Harstad holder kortene svært tett til brystet i saken om kvinnen som anmeldte en gruppevoldtekt i byen torsdag.

Kvinnen meldte selv fra om hendelsen natt til torsdag, og de mistenkte satt i avhør store deler av dagen. Politiet ønsker ikke fortelle noe om hva de pågrepne har sagt i avhør.

I ettermiddag ble mennene løslatt, melder NRK.

– Vi ønsker akkurat nå ikke si hvor mange som er pågrepet, men det er flere, sa politioverbetjent Tommy Johnsen ved Harstad politistasjon i går. Han understreket at politiet tar saken alvorlig.

På direkte spørsmål fra Document vil ikke politioverbetjent Johnsen engang bekrefte at det er snakk om en gruppevoldtekt.

– Det er noe media har skrevet, de har det ikke fra oss.

– Har de tatt det rett ut av lufta?

– Det vi har sagt er at det er flere involvert i saken.

– Hvor mange?

– Det vil jeg ikke si.

Flere medier rapporterte i går at de involverte var norske statsborgere. «Alle de involverte i saken er bosatt i Harstad og er norske statsborgere», skrev NTB.

– Hva ligger i «norske statsborgere»?

– Det er også noe mediene har funnet på. Vi har ikke sagt at de er norske statsborgere.

– Grunnen til at jeg spør er at den formuleringen gjerne fører til spekulasjoner. Mange synes å se et mønster i at når politiet eller mediene uttrykker seg slik så betyr det egentlig «person med utenlandsk bakgrunn».

– Det får stå for din regning.

– Er det i det hele tatt noe du kan si i dag som ikke ble sagt i går?

– Nei, vi ønsker ikke å gå ut med noe mer av hensyn til offeret og de pårørende. Vi ønsker ikke å lage mer oppstuss om saken.

Så spørs det om det hjelper å prøve å legge lokk på den.

Det er foreløpig ikke tatt ut siktelse mot noen av mennene, ifølge NRK.