Bilde: Nedrakkingen på en republikansk amerikansk president er ikke av ny dato. Da Ronald Reagan skulle til Reykjavik for å forhandle med Gorbatsjov lurte mediene på om han var på høyden intellektuelt. Men at Trump er i en kategori for seg selv er hevet over tvil. Det kan hende det har noe å gjøre med medienes utvikling, et spørsmål de selv er ute av stand til å stille. Dagbladet har ingen skrupler. Det er n’te gang de lager en slik førsteside.

NRK og Anders Magnus klinket sist torsdag til med at Donald Trump var ved å miste grepet på seg selv og virkeligheten. Tvangstrøye var neste. Insidere mente Trump ville bli avsatt av sine egne. Han var ikke lenger tilregnelig.

NRK tillater seg mer og mer. Marienlyst signaliserer at det ikke bryr seg om at det er en offentlig kringkaster. Redaksjonen tillater seg skjødesløshet, arroganse og likegladhet. Det er som NRK sier: We don’t care. Vi gjør som vi vil.

Fredag skulle to retorikkprofessorer bekrefte oppslaget. Men professor Kjell Terje Ringdal ville ikke være med på leken. Han betegnet sannsynligheten for at Trump ville bli avsatt etter det 25 grunnlovstilegget som «utenkelig». Ringdal er med å arrangere et seminar om USA, Washington-seminaret. Han hadde snakket med flere som var tett på Washington og administrasjonen. Ingen anså avsettelse som noen mulighet.

En kollega fra Bergen, Hilmar Mjelde, tonet også ned oppfatningen av Det hvite hus som et galehus, hvor Jim Kelly, Mattis og Tillerson nærmest må sette seg på Trump. Derimot er amerikansk politikk preget av ekstreme motsetninger, sa Mjelde.

Nå kommer en meningsmåling fra CNN som sier at populariteten holder seg på 37 %:

Overall, 37% of Americans approve of the way Trump is handling the presidency, 57% disapprove — virtually identical to his marks in late September. But the percentage who say things in the country are going well has fallen from 53% in August to 46% now, about the same as after Trump’s tumultuous first weeks in office.

De positive nyhetene får man ikke høre fra norske medier. De ligner en heksesabatt.

Daily Caller kan fortelle at reporterne som dekker Det hvite hus er mer fornøyd med Trumps tilgjengelighet enn Obamas:

“I have probably had more opportunities to ask questions of President Trump over the past two weeks than I had of President Obama during the last two years of his presidency,” ABC White House correspondent Jonathan Karl toldPolitico.

Trump fielded questions from reporters during an unscheduled appearance in the Rose Garden of the White House Monday following a lunch meeting with Senate Majority Leader Mitch McConnell. The president answered queries on a wide range of topics.

“The president is taking questions much more frequently in recent weeks and that is a good thing,” Karl said. “There is no substitute for a formal press conference, but regardless of format, it is important to have the opportunity to ask the president questions and that is happening much more often.”

Pressekonferansen ble overført direkte. Den som så den avslappede Trump kunne vanskelig få det til å stemme med NRK og norske mediers fremstilling.

Man må snarere spørre: Er det NRK som gir blaffen i etterrettelighet og hengir seg til det rene dilettanteri?

NRKs Asia-korrespondent heter Kjersti Strømmen. Hun kunne i dag fortelle at USA kanskje er ved å lytte til Russland og Kina som hele tiden har sagt at eneste løsning på Nord-Korea er nye samtaler. Som om USA ikke har forsøkt forhandlinger i 25 år. Det er nettopp mangel på resultater og Nord-Koreas ignorering av alle avtaler som gjør at vi står i den situasjonen vi gjør.

-Ja, og så kan USA og Sør-Korea gå med på å innstille militærøvelsene som provoserer Nord-Korea, sa Strømmen.

Stilt overfor så massiv uforstand vet man ikke hvor man skal begynne.