Nytt

Jeg glemmer ikke Rasmus Hansson kommentar da ulvedatten gikk som høyest: Hansson syntes ikke det var noe å hisse seg opp over om en ulv hadde krysset sandkassen i en barnehave. Det slo meg at denne mannen var helt ufølsom overfor andre mennesker og manglet sans for hva natur er.

Igår kom virkeligheten vi har lest om oppe i Østerdalen tett på.

Det er elgjakt og jegerne sms’et at det gikk en ulv rett opp i lia fem kilometer sør for sentrum i Eidsvoll, langs Vorma. Ulven hadde angrepet en hund og bitt den den så kraftig at tennene gikk inn i magesekken. Den hadde deretter stukket ned til veien og gikk seg på sauene til naboen, en kilometer lenger nord.

Alle jegerne og Viltnemnda ble mobilisert til «manngard». Hudeeiere ble advart mot å la hunden gå løs.

En ulv i nabolaget! I Eidsvoll er vi ikke vant til det.

For flere år siden ringte en mann inn til NTB og påsto han hadde møtt ulv i Nordmarka. Min kollega på innenriks lo av historien og trodde ikke på den.

Nå har vi ulv som går løs på hunder og sau i Eidsvoll, ca to mil fra OSL.

Men ulven er ikke farlig for folk, sies det.

Jeg har hørt på radio en jogger som ble skygget av ulv under en joggetur i Spydeberg. Ulven løp parallelt  med kvinnen langs skogbrynet.

Det våkner noen instinkter hos mennesker når du hører at det er ulv i nærheten. Bikkja merket også at noe var på ferde.

At miljøbevegelsen er for ulv har svekket tilliten til dens medlemmer blant mennesker som lever tett på naturen. Det forteller at de egentlig ikke har omsorg for det som lever. De inntar i stedet en ideologisk posisjon. Den er den type «omsorg» ideologene har. Fordi det gjelder ens egne dyr og barn, reagerer mennesker instinktivt.

Fra Hellas kommer melding om at det er funnet rester av en britisk turist som rettsmedisinerne mener ble angrepet og drept av ulv.

A missing British hiker whose dismembered, fleshless remains were found in the hills of northern Greece was probably attacked by wolves while walking alone on a remote path, torn apart and devoured, a Greek coroner said after an autopsy Wednesday.

Coroner Nikos Kifnidis told The Associated Press that both the woman’s thigh bones had been cracked open by bites and large sections of her body are still missing. He said a vet at Wednesday’s autopsy in the nearby town of Komotini confirmed that no dog or jackal could have administered such bites.

The remains — mostly bare, gnawed bones — were discovered Saturday near the village of Petrota, 285 kilometers (180 miles) east of the city of Thessaloniki.

Near them, authorities found a passport for Celia Lois Hollingworth, 63, whom the British embassy in Athens reported missing in the area Friday. The woman’s brother in England had raised the alarm with British authorities, reportedly telling them she had phoned to say she was being attacked by dogs.

Police have not confirmed the identity of the remains but say they most likely belong to Hollingworth.

«I concluded that the woman was attacked by wild animals who devoured her,» Kifnidis said. «I think she was eaten by a wolf or wolves.»

Wolves roam remote parts of Greece and have been reported in the Petrota area but attacks on humans are very rare and no fatal attacks have been reported in decades.(AP)

Hollingworth hadde et ærend: Hun skulle besøke to arkeologiske utgravinger i området.

Police said Hollingworth had been visiting a seaside archaeological site at Messimvria on Thursday, where she arrived by taxi from the village of Maroneia — home to another ancient site — about 30 kilometers (19 miles) away by road. She was last seen alive later in the day on a path that forms a shortcut between the two sites.

The remains were found in the hills inland, toward Petrota.

 

 

British hiker attacked, devoured by wolves in Greece, coroner says