Kommentar

En mobb på 500 muslimer gikk amok i den kristne landsbyen Taiba på Vestbredden natt til søndag. De var rasende fordi en kristen mann hadde hatt et forhold til en muslimsk kvinne. Kvinnen ble tvunget av sine egne til å drikke gift og døde.

Taiba er den eneste landsbyen på Vestbredden som bebos av bare kristne: romersk-katolske, gresk-ortodokse og gresk-katolske. Det står ikke eksplisitt i artikkelen til Abu Khaled Toameh, men det er rimelig å anta at de fleste er palestinere.

Men kristne likefullt, og da kan ikke en muslimsk kvinne ha et forhold en mann derfra.

The attack on the village of 1,500 was triggered by the murder of a Muslim woman from the nearby village of Deir Jarir earlier this week. The 30-year-old woman, according to PA security sources, was apparently murdered by members of her family for having had a romance with a Christian man from Taiba.

«When her family discovered that she had been involved in a forbidden relationship with a Christian, they apparently forced her to drink poison,» said one source. «Then they buried her without reporting her death to the relevant authorities.»

When the PA security forces decided to launch an investigation into the woman’s death, her family
protested for fear that the relationship would be exposed. The family was further infuriated by the decision to exhume the body for autopsy.

Angrepet er det verste tilfelle av vold mot kristne på Vestbredden på mange år.

«More than 500 Muslim men, chanting Allahu akbar [God is great], attacked us at night,» said a Taiba resident. «They poured kerosene on many buildings and set them on fire. Many of the attackers broke into houses and stole furniture, jewelry and electrical appliances.»
….
«It was like a war, they arrived in groups, and many of them were holding clubs,» said another resident.

Det tok flere timer for palestinske sikkerhetsstyrker kom til stedet. De skyldte på behovet for koordinering med IDF, den israelske hæren. Brannvesenet brukte fem timer på å komme frem.

Det sies at Taiba fikk navnet av Salahdin, da han fant landsbyboerne så vennlige – taybeen, på arabisk, derav navnet Taiba.

Dagens selvjustis og intoleranse truer det palestinske samfunnet, og det går særlig ut over kvinner.

Muslims ransack Christian village

En palestinsk kvinne fra Ramallah hadde et forhold til en kristen fra landsbyen Taiba. Til straff måtte hun drikke gift og døde. Da palestinske myndigheter iverksatte etterforskning, gikk en rasende mobb på 500