Sakset/Fra hofta

De to venninnene og kusinene befant seg på feil sted til feil tid, som det heter. Det er blitt mange steder i Europa idag som er «feil sted». De to jentene ble bare 20 og 21 år. Laura (21) hadde kommet fra sin hjemby, Rillieux-la-Pape, utenfor Lyon til Marseille for å feire burstagen til Mauranne. Mauranne hadde nettopp begynt på 3. året på medisinstudiet i Marseille og Laura var sykepleierstudent.

Søndag ettermiddag satt de to kusinene på en benk i solen utenfor togstasjonen mens de ventet på toget som Laura skulle ta hjem.

Borgermesteren i den lille byen Rillieux-la-Pape kjente Laura godt. Til pressen uttrykte han sorg og sjokk og beskrev Laura som «en brilliant ung jente med hele fremtiden foran seg som ikke fortjente å bli offer for en fanatisk islamist som angriper uskyldige.»

« une jeune fille brillante qui avait tout l’avenir devant elle et qui ne méritait pas d’être la victime d’un fanatique islamiste qui s’attaque à des innocents ».

Overvåkningskameraene viser at jihadisten ankom togstasjonen kl. 13.32 og at han gikk ut på plassen seks minutter senere hvor han satte seg på en benk. Syv minutter senere sto han brått opp og gikk mot sitt første offer som han knivstakk flere ganger. Han løp fra stedet men løp i en sirkel og kom tilbake til den andre jenta som han skar strupen over på.

Før hvert drap ropte han «Allahu akbar».

Etter drapene løp han rett mot soldatene som tar del i Operation Sentinelle (sikkerhetsstyrke som ble opprettet etter terrorangrepet i Paris i november 2015). De skjøt ham.

Jihadisten hadde operert med syv forskjellige identiteter siden 2005. Han hadde blitt arrestert dagen før for butikktyveri. Da ga han politiet et tunisisk pass med navnet Ahmed H. Ifølge passet var han født i Bizerte, byen som er beryktet for antallet jihadister og salafister.

Le Parisien   The Guardien